Et bedre studiemiljø

Aktivering og fællesskab

OPGAVE Et socialt og inkluderende studiemiljø. Skolens rum skal være en sted hvor de unge skal føle sig inspireret, viden-lysten og engageret.

Den sansemæssige oplevelse/ psychologiske effekt prioriteres  i hvert eneste rum. Det optimale er at projektere lokaler der skaber fundament for socialt samvær, uden for de normale skoletimer. Herigennem en social bevidstgørelse af eleverne om at et socialt studie/skole liv (projektarbejde, lektier og andet) kan være en berigende del af ens hverdag.

LØSNING Store lyse klasseværelser med inddirekte lysindfald fra facaden mod nord. Og direkte lysindfald i tagkonstruktion mod syd. Niche i facaden til afslapning og samvær. Rektangulære rum med en bred variation a møblerings-muligheder. Tavlerne er placeret så ingen af eleverne sidder med ryggen til lysindfaldet. Overdækket terrasse ved lokalerne, hvilket skaber mulighed for at komme ud, uanset vejret. I gangarealet er har alle elever deres eget skab. Skabene er indbygget i nicher 500 over gulvet. Så væggen stadig kan anvendes til bænke eller andet formål. Vindues-nicher anvendes som siddeplads. Gangarealer udført med stort vinduesparti mod øst, for at få indirekte/ikke for varmt sollys. Lyset virker dragende, og gør rummet mere indbydende. Møblerne i gangarealet skal invitere eleverne til leg, og justering i henhold til deres gældende behov, være det sig store sociale sammenhænge, eller selvstændig fordybelse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.